Elke dag nieuwe collecties schoenen online!

Ruim aanbod mooie schoenmerken!

Grote keuze betaalbare schoenentrends!

Tal van promoties!

GRATIS winkellevering

14 dagen bedenktijd & terugbetaling gegarandeerd!

100% veilige en eenvoudige betaling & sterke bescherming van uw persoonlijke gegevens!

Webshop 24/7 open met wekelijks acties en nieuwe collecties

Retourneren

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Wanneer de schoenen niet aan uw verwachtingen voldoen, kunt u deze zonder probleem retourneren. Gelieve vooraf online uw retour aan te melden, zodat wij over voldoende gegevens beschikken om uw retour snel te behandelen. Daarnaast dient u het strookje onderdaan uw factuur in de schoendoos mee te geven, zodat we de schoenen gemakkelijk aan uw retour kunnen koppelen. Heeft u problemen bij het aanmelden van uw te retourneren schoenen? Neem gerust contact op met de klantendienst van onze webshop, zij helpen u graag verder.

 • Gratis retourneren via een fysieke berca.be winkel​
  Breng uw schoenen gerust naar één van onze berca.be winkels in Merksem, Evere, Brugge, Roeselare, Mechelen, Aartselaar, Lier, Sint-Truiden of Lochristi. Dit is volledig kosteloos. Nadat u de schoenen online hebt aangemeld, hoeft u de schoenen enkel nog in hun originele doos af te geven in de winkel
 • Op eigen kosten retourneren via een postpakket 
  Nadat de schoenen online aangemeld werden, kunt u uw pakket via de post of een koeriersbedrijf terugsturen naar het adres die u op uw factuur terugvindt (Berca-Webshop, Hoogbeverenstraat 25, 8850 Ardooie, België) . De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het koeriersbedrijf en het land vanwaar u het pakket retourneert. Gelieve de schoenen in hun originele doos te stoppen en deze doos van een verpakking te voorzien.
Kan ik mijn artikel omruilen?

Omruilen in één van onze berca.be winkels is mogelijk.

Omruilen per post is helaas niet mogelijk, u dient een nieuwe bestelling te plaatsen indien u een ander paar wenst. De schoenen die niet aan uw wensen voldoen kunt u retourneren. We betalen uw retour, na ontvangst op ons hoofdkantoor, zo snel mogelijk terug.

Aan welke voorwaarden moet mijn retourpakket voldoen?

U kunt schoenen retourneren onder volgende voorwaarden:

 • U retourneert de schoenen tot maximum 14 dagen na ontvangst.
 • De schoenen bevinden zich in de staat waarin u ze ontving.
 • De schoenen zitten in hun originele doos.
 • Indien u de schoenen retourneert via een koerierdienst, dient de schoendoos van een verpakking voorzien te worden.
 • Retourzendingen dienen voldoende gefrankeerd te zijn. Niet gefrankeerde leveringen worden niet geaccepteerd.
 • Berca.be kan textielartikelen slechts terugnemen indien ze voorzien zijn van het originele etiket en in een toestand verkeren waarin ze meteen terug in de winkel kunnen worden geplaatst & verkocht. Producten die duidelijke sporen van gebruik vertonen (vlekken van make-up, geurtjes, enz.) hoewel ze verder geen gebreken vertonen, kunnen wij niet meer verkopen. 

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is het belangrijk dat u uw retour vooraf online aanmeldt.

Hoe meld ik mijn retourpakket online aan?

Wanneer u uw bestelling wenst te retourneren, dient u uw pakket op voorhand aan te melden. Ga
hiervoor naar onze webshop en log u in met uw accountgegevens: http://www.berca.be/nl/mijn-account/.

Onderaan vindt u een lijst met uw bestellingen terug. Klik op ‘Bekijk details’ van het order waarvan u één of meerdere artikelen wenst te retourneren. U komt op een nieuwe pagina. Hier ziet u alle artikelen uit uw order staan. Vink de artikelen aan die u wenst te retourneren. Indien u meerdere paren van éénzelfde artikel bestelde, kunt u ook aanduiden hoeveel u ervan wenst te retourneren. Nadat u de artikelen geselecteerd hebt en de correcte hoeveelheden hebt ingevuld, klikt u op de knop ‘Retour aanmelden’.

Op het volgende scherm kunt u nu uw rekeningnummer opgeven. Dit moet in het IBAN formaat geschreven zijn. Informatie over het IBAN rekeningformaat kunt u hier terugvinden. De BIC code is enkel verplicht voor niet Belgische bankrekeningen. Informatie over BIC codes kunt u hier terugvinden.

Binnen welke termijn wordt het bedrag van mijn retour terugbetaald?

Zodra we de schoenen in ons hoofdfiliaal ontvangen, wordt uw retour verwerkt. Daarna wordt u zo spoedig mogelijk terugbetaald, maar uiterlijk binnen 30 dagen nadat we uw pakket ontvingen. Betaalde u via een kredietkaart, dan wordt dat bedrag verrekend op de volgende factuur van uw kredietkaart.

 

Hoe wordt mijn retour terugbetaald?

Dit is afhankelijk van hoe u de bestelling betaalde.
Volgende betaalmethodes worden via een overschrijving op uw rekening terugbetaald:

 • Overschrijving
 • Bancontact/Mister Cash
 • ING HomePay
 • Belfius Direct Net

Volgende betaalmethodes worden via uw kredietkaart / online betaal account terugbetaald:

 • Visa
 • Mastercard
 • PayPal