1

De 10 meest gespotte schoenen trends dit najaar.

Nu de temperaturen stilletjes aan hun weg naar beneden vinden, is het voor velen tijd om ook hun winter garderobe even onder handen te nemen. Het is belangrijk om daarbij ook de schoenentrends van deze winter in het achterhoofd te houden.

Blogpost schoenentrends winter 22/23


Nu de temperaturen stilletjes aan hun weg naar beneden vinden, is het voor velen tijd om ook hun winter garderobe even onder handen te nemen. Het is belangrijk om daarbij ook de schoenentrends van deze winter in het achterhoofd te houden. Wij zetten de belangrijkste en meest verrassende trends voor jou op een rijtje.


Regenlaarzen

Ongetwijfeld de meest functionele schoenen trend dit seizoen: regenlaarzen. Ja, je leest het goed, regenlaarzen! Ze werden al flink vertegenwoordigd op de catwalk bij de chicste modehuizen ter wereld, maar gelukkig zijn de betaalbare modellen in onze collectie minstens even leuk!

Met een paar stijlvolle regenlaarzen ben je dit seizoen dus perfect voorbereid op het druilerige herfstweer. Je kan ze uiteraard nog steeds puur functioneel dragen, maar ze passen nu ook perfect onder een hippe outfit want ze worden dus niet langer bestempeld als een no-go.

Het Franse merk Aigle maakt al jaren stijlvolle én duurzame regenlaarzen. Ook van ons eigen merk Selected by LA.RA. vind je dit seizoen enkele betaalbare alternatieven waarmee je deze winter modieus de deur uit kan. Shop al onze regenlaarzen voor dames hier




 


Regenlaars (Aigle): € 139,95

Regenlaars (Selected by LA.RA.): € 39,95

Regenlaars (Selected by LA.RA.): € 39,95


Overknee boots

Ariana Grande kan opgelucht ademhalen, want overknee boots blijven ook dit seizoen gigantisch populair! En dat begrijpen we maar al te goed, ze zijn prachtig én lekker warm tijdens koude winterdagen. De enige regel bij deze laarzen? Hoe hoger, hoe beter! Voor de rest is alles mogelijk: zwart, beige, bruin, off-white, … met of zonder hakken, met een platte zool of net een plateauzool, allemaal zijn ze bijzonder trendy.


Selected by LA.RA. heeft een ruim aanbod betaalbare overknee laarzen. Je combineert ze makkelijk met een rokje, jurkje of met je favoriete jeans. Shop al onze lange laarzen voor dames hier.


 

Laars (Selected by LA.RA.): € 59,95

Laars (Selected by LA.RA.): € 79,95

Laars (Selected by LA.RA.): € 69,95 € 34,98 (-50%)



Teddy

Een van onze favoriete trends deze winter: zachte teddy stofjes! Vorige winter al vaak te zien in kleding, handtassen en pantoffels, maar dit jaar dus ook doorgebroken naar ander schoeisel. Zowel aan de binnen- als buitenkant mag de teddy stof zichtbaar zijn. Sneakers die aanvoelen als pantoffels? Yes please! Wij zijn grote fan! Jij ook? Je shopt deze trend hier


 


Lage sneaker (Tommy Hilfiger): € 119,95

Hoge sneaker (Posh By Poelman): € 119,95

Hoge sneaker (Posh By Poelman): € 119,95



Mocassins

Deze trend is een copy-paste van afgelopen seizoen, want de mocassins of preppy loafers are here to stay! Deze comfortabele schoen is er opnieuw in verschillende varianten: verfijnd, elegant (met of zonder hak) tot stoerder met een grove zool. De kettingen op de wreef maken de schoen helemaal af! 


Het model van Prada is wellicht het meest gekende modelletje, maar je vindt gelukkig heel wat betaalbare look-a-likes in onze collectie


 

Mocassin (Selected by LA.RA.): € 39,95

Mocassin (Marco Tozzi): € 69,95

Mocassin (Selected by LA.RA.): € 39,95



Glitter & glamour 

Een feestje op de planning dit najaar? Dan mogen je schoenen gerust wat extravaganter dan vorig jaar! Schoenen met opvallende juwelen of diamantjes erop zijn dit jaar super trendy en maken je look helemaal af. Ook schoenen in metallic zijn opnieuw hot. Ontdek de leukste glitter & glamour schoenen tussen onze pumps, sandalen en enkellaarsjes.


 


Pump (Selected by LA.RA.): € 39,95

Pump (Selected by LA.RA.): € 39,95

Enkellaars (Nathan-Baume): € 175,00 € 87,50 (-50%)

 

Pump (Selected by LA.RA.):  € 35,00

Sandaal (La Strada): € 69,95

Sandaal (Selected by LA.RA.): € 39,95



Vintage / retro sneakers

Hoe nostalgischer je sneakers er komende maanden uitzien, hoe beter, want retro sneakers zijn hot dit najaar. We begrijpen maar al te goed waarom: ze zitten zalig en je ze zien er erg cool uit. Je draagt ze met een lange jurk, je favoriete jeans of een comfortabele broek in een zwierig stofje. 


Wil je deze trend graag volgen? Een paar retro sneakers van Diadora mogen dan zeker niet in je kast ontbreken! Ook een paar hoge sneakers van de merken Puma, Adidas en Vans sluiten perfect aan bij deze trend.


 

Retro sneaker (Adidas): € 79,95

Retro sneaker (Diadora): € 105,00

Retro sneaker (Diadora): € 105,00



Platforms 

Ook je schoenen met hoge platforms mag je deze winter opnieuw bovenhalen, want deze zijn nog steeds razend populair! We zien dikke zolen zowel bij loafers, sneakers als laarzen enorm vaak terugkomen en we begrijpen waarom ze zo gewild zijn: ze zitten enorm comfortabel en duwen je enkele cm’s de hoogte in zonder pijnlijke hakken aan te moeten doen.


In onze collectie van Selected by LA.RA. vind je heel wat betaalbare schoenen met platform zolen terug. Ook Tommy Hilfiger en het Belgische merk Cycleur de Luxe hebben heel wat leuke modellen met platforms in hun collectie.


 

Sneaker (Selected by LA.RA.): € 39,95

Sneaker (Vans): € 85,00

Sneaker (Cycleur de Luxe): € 135,00



Kittenheels 

Deze zomer waren kittenheels al razend populair en deze trend trekt zich ook door naar onze wintercollectie. Elegante minihakjes vinden we o.a. onder enkellaarsjes, lange laarzen en pumps terug. Ze zijn de perfecte, verfijnde tegenhanger voor de stoerdere platforms en regenlaarzen in jouw schoenenkast.


 


Enkellaars (Tamaris): € 99,95

Pump (Selected by LA.RA.): € 39,95

Enkellaars (Selected by LA.RA.): € 59,95





Off-white & wit

Deze trendkleur kwam vorige winter voorzichtig op en breekt deze winter volledig door. Off-white & wit zijn inmiddels niet meer te denken uit onze collectie en wij hopen dat dat nog even zo mag blijven want deze kleur past bij zo goed als elke look. 


In onze collectie vindt je bij de merken Esprit, Gabor en Selected by LA.RA. heel wat toffe laarzen, sneakers en mocassins in off-white en wit.


 


Enkellaars (Posh by Poelman): € 69,95

Veterbottine (Esprit): € 79,95

Mocassin (Menbur): € 79,95



Kleuren: donkergroen, fuchsia, oranje, blauw 

Net zoals deze zomer zien we deze winter opnieuw heel wat kleur in onze schoenencollectie: sneakers met een fuchsia accentje, pumps in warm oranje of mocassins in donkergroen? Je maakt er een statement mee.


Combineer je kleurrijke schoenen met een even kleurrijke outfit of laat ze net de eyecatchers van je look zijn door ze te combineren met neutrale tinten. 


Fan van kleur? Ook in onze kleding collectie vind je heel wat kleurrijke truien, jurken, om je garderobe deze winter de nodige portie happy vibes te geven.


 


Hoge sneaker (Diadora): € 115,00

Lage sneaker (Cycleur de Luxe): € 149,95

Lage sneaker (Victoria): € 89,95


Weet je na het lezen van deze blogpost nog steeds niet welke trend op jouw lijf geschreven staat? In onze Berca.be winkels helpen we je met veel plezier bij het kiezen van trendy schoenen die écht bij je passen! Onze medewerkers zijn gepassioneerd door schoenen en volgen de laatste nieuwe trends (letterlijk) op de voet!

 

Onze collectie voor dames, heren en kids wordt steeds met veel passie en smaak gekozen. Bij Berca.be vind je dan ook betaalbare en kwaliteitsvolle merken voor het hele gezin. Sommige merken, zoals Adidas, Nike of Vans hebben collecties voor het hele gezin. Extra leuk om met de hele familie matching schoenen te dragen!


 

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwe trends, onze collecties en leuke acties? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief! Ook op onze social media kanalen kan je ons volgen (Facebook, Instagram en Pinterest) of op onze website