1

6 tips om de juiste schoenen voor je kind te kiezen

Goede schoenen zijn enorm belangrijk voor de groei en ontwikkeling van de voeten van je kind. Maar waar let je nu best op bij het kopen van kinderschoenen? Koop je beter op de groei of net niet? Hoe kies ik de juiste maat en zijn lederen schoenen nu echt

Goede schoenen zijn enorm belangrijk voor de groei en ontwikkeling van de voeten van je kind. Maar waar let je nu best op bij het kopen van kinderschoenen? Koop je beter op de groei of net niet? Hoe kies ik de juiste maat en zijn lederen schoenen nu echt zoveel beter? In deze blogpost krijg je antwoord op al jouw vragen en geven we je 6 tips om steeds de juiste schoenen te kiezen! 

  1. Neem de juiste schoenmaat

Kindervoetjes zijn volop in ontwikkeling en groeien razendsnel. Hierdoor is het kiezen van de juiste schoenmaat niet altijd even evident. Te kleine schoenen kunnen ervoor zorgen dat de grote teen naar binnen groeit, terwijl een te grote schoenmaat vaak niet voldoende steun biedt aan de hiel. Dit laatste kan de voetjes van je kind overbelasten, wat slecht is voor de verdere ontwikkeling. Koop je kinderschoenen dus best niet te veel op de groei.

Dé vuistregel voor het kiezen van de juiste maat: één centimeter extra ruimte aan de tenen is voldoende, zolang de schoen maar stevig aansluit bij de hiel. Is de ene voet net iets groter dan de andere? Neem dan de grootste voet als uitgangspunt, zo ben je zeker dat beide voeten voldoende ruimte hebben.

Het kan gerust zijn dat de schoenmaat die slechts enkele maanden terug nog perfect zat, nu al veel te klein is geworden. Laat daarom de voeten van je kind regelmatig opmeten in onze winkels. Zo ben je er zeker van dat je de juiste kiest! 

Wil je graag thuis de schoenmaat opmeten? Dat kan en het is helemaal niet zo moeilijk!

Het enige wat je nodig hebt is een blad papier, een potloot of een stift, een meetlat en uiteraard 2 schattige kindervoetjes.

Plaats de kindervoetjes op het blad papier. Zet een streepje aan het uiteinde van de hiel en eentje aan het topje van de grote teen. Doe dit zeker voor beide voetjes voor het geval één voetje groter is dan het andere. Meet vervolgens de afstand tussen beide streepjes van elke voet en neem de grootste afstand.

Aan de hand van onderstaande maattabel kan je de schoenmaat terug vinden.

Afmeting in cm Schoenmaat
10 16
10,8 – 11,4 18
11,5 – 12 19
12,1 – 12,6 20
12,7 – 13,2 21
13,3 – 13,8 22
13,9 – 14,4 23
14,5 – 15 24
15,1 – 15,6 25
15,7 – 16,2 26
16,3 – 16,9 27
17 – 17,6 28
17,7 – 18,3 29
18,4 – 19 30
19,1 – 19,7 31
19,8 – 20,4 32
20,5 – 21,1 33
21,2 – 21,8 34
21,9 – 22,5 35
22,6 – 23,1 36
23,2 – 23,8 37
23,9 – 24,5 38
24,6 – 25,2 39
25,3 – 25,9 40
  1. Kies voor een goede sluiting

Bij kinderschoenen is het enorm belangrijk dat je de schoen stevig kan vastmaken om zo voldoende ondersteuning te bieden. Heel wat schoentjes uit onze kindercollectie hebben elastische veters, waardoor ze stevig rond het voetje blijven zitten. Daarnaast zijn ze ook makkelijk aan te doen, wat ideaal is wanneer je kind op school vaak zijn of haar schoenen aan en uit moet doen. Gedaan met al dat geklungel bij het veters strikken! 

Ook schoentjes met een velcro sluiting zijn ideaal wanneer je kind geacht wordt om af en toe zelf zijn schoenen aan en uit te trekken en nog niet zo goed is met veters strikken.

Bottine met elastische veters: Converse | Sneaker met velcro: Adidas | Bottine met velcro: Vans

 
  1. Kies voor een leuk design

Een stevige schoen waarop ook je sloeber zijn/haar favoriete TV held te zien is? Het kan! Onze collecties van Paw Patrol, Frozen, Cars en Disney vallen altijd in de smaak bij de kleinsten! Mag het echt eens opvallen? Bekijk dan zeker onze collectie met lichtjes eens!

Bottine Super Mario met lichtjes: Geox | Sneaker met velcro: Paw Patrol | Sneaker met velcro en lichtjes: Skechers

  1. Pas schoenen altijd met sokken

Wanneer de schoenen die je kiest uiteindelijk met sokken gedragen zullen worden, is het erg belangrijk om dit ook tijdens het passen te doen. Zo voorkom je dat deze later zullen gaan knellen. 

  1. Kom langs in de namiddag

Net zoals bij volwassenen, zwellen kindervoetjes gedurende de dag wat op en zijn ze in de middag vaak iets dikker dan in de ochtend. Daarom is het vaak beter om pas in de namiddag schoenen te komen passen in onze winkels.

  1. Laat je schoenen ademen

Het is van groot belang dat je schoenen voldoende laat verluchten wanneer je kind ze heeft gedragen. Zo vermijd je bacteriegroei in de schoenen en beperk je de kans op stinkschoenen en -voeten. We raden aan om je schoenen om de 2 dagen tot zelf dagelijks de kans te geven om te verluchten. Wissel dus af met een ander paar schoenen om vieze geurtjes te voorkomen.

Heeft je kind alsnog snel last van zweetvoeten? Kies dan zeker voor een schoen met een lederen binnenzool. Leer is bij uitstek het meest natuurlijke, ademende materiaal. Het laat zweet door waardoor het contact met bacteriën beperkt blijft. Tip: op onze webshop kan je eenvoudig filteren op een lederen binnenkant of lederen buitenkant

Schoen in volledig leder: Geox | Volledig lederen bottine: Kipling | Bottine in leder en textiel: Geox

Vind je het moeilijk om online de juiste sneakers, pantoffels, sportschoenen, regen- of sneewlaarzen te vinden? In de winkels van Berca.be helpen we je met veel plezier bij het opmeten van de schoenmaat en het vinden van het perfecte paar voor jouw kleine deugniet! Bovendien verwennen we alle flinke kinderen in onze winkel met een ballon of een leuk kinderspeeltje die ze zelf mogen grabbelen uit onze speelgoeddoos. In elke winkel bevindt zich tevens ook een speelplein, plezier gegarandeerd!

Net als onze collecties voor dames en heren wordt ook de kids collectie steeds met veel passie en smaak gekozen. Bij Berca.be vind je dan ook betaalbare en kwaliteitsvolle merken voor het hele gezin. Zowel voor de eerste schoentjes van jouw baby als de grote voeten van papa kan je bij ons een leuk paar scoren. We hebben zelf heel wat schoenen die matchen voor moeder en dochter of net voor vader en zoon. Sommige modellen zijn zelf beschikbaar voor het hele gezin!

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwe trends, onze kids collecties en leuke acties? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief! Ook op onze social media kanalen kan je ons volgen (Facebook, Instagram en Pinterest).

Ontdek alle merken uit de kids collectie: Kipling, CKS, Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren, Michael Kors, Timberland, Dr. Martens, Geox, Clarys, HIP, Lunella, FR by Romagnoli, Clic!, Sprox, Victoria, Skechers, Converse, Lacoste, Levi’s, O’neill, Björn Borg, Champion, Kappa, Reebok, Fila, Diadora, Puma, Adidas, Nike, Aigle, Bergstein, Enfant, Igor, Les Tropeziennes, Birkenstock, Havaianas, Roxy, Quiksilver, Freedom Moses, Ipanema, Cienta