1

Deze schoenen trends mag je niet missen deze winter

De temperaturen buiten gaan stilaan weer richting het vriespunt en dat betekent dat het een perfect moment is om je kledingkast een upgrade te geven! Een nieuw paar schoenen mag hier uiteraard niet bij ontbreken. Maar kies je dit seizoen voor enkellaar

De temperaturen buiten gaan stilaan weer richting het vriespunt en dat betekent dat het een perfect moment is om je kledingkast een upgrade te geven! Een nieuw paar schoenen mag hier uiteraard niet bij ontbreken. Maar kies je dit seizoen voor enkellaarsjes of zijn lange laarzen nu weer in? Ga je voor platte schoenen of dan toch voor een hakje? En welke kleuren zijn nu trendy? We helpen je graag op weg en zetten de leukste schoenentrends voor de herfst en winter van 2021-2022 voor jou op een rijtje.

Aardetinten

Een trendkleur die eigenlijk nooit helemaal verdwenen is, maar je momenteel overal ziet zijn bruintinten. Van karameltinten tot een diepe chocoladebruine kleur: ze mogen niet ontbreken in je garderobe deze winter! En wij worden hier helemaal blij van! Er zijn namelijk tal van mogelijkheden om deze kleur anno 2021 te combineren met de rest van je outfit. Draag bijvoorbeeld je diepbruine laarzen met een volledig zwarte outfit of kies net voor een crèmekleurige look voor bij je taupe chelsea boots. Een classy look creëer je dan weer door verschillende bruine tinten in één outfit te combineren of door te spelen met verschillende texturen zoals leer, faux fur en suède. In onze herfst- en wintercollectie vind je tal van leuke boots in de mooiste bruintinten terug.


Enkellaars: Tamaris

Winters wit 

Naast aardetinten mogen ook lichte tinten dit seizoen niet in je (schoenen)kast ontbreken. Wit, crème en beige zijn dan ook hotter dan ooit en zijn de perfecte basiskleuren om een winterse ton-sur-ton outfit mee op te bouwen. Je vindt deze trendkleur niet alleen terug in biker boots en enkellaarsjes, maar ook in loafers, pumps en lange laarzen. Ook je favoriete chunky sneakers in wit of beige kan je dit seizoen nog met een gerust hart dragen.

Neem eens een kijkje bij de merken La Strada, Scapa en ons eigen schoenen- en accessoiremerk Selected by la.ra. Ontdek alle schoenen in de offwhite trendkleur hier.

Chelsey boots in trendkleur offwhite: La Strada | Sock sneaker in trendkleur offwhite: La Strada | Veterbottine in trendkleur offwhite: Scapa

Chunky loafers

Ze hebben hun comeback gemaakt, de loafer is namelijk helemaal terug! Terwijl de gekende klassieke loafer eerder gekleed en preppy is, zorgt de dikke zool bij chuncky loafers juist voor een stoerdere look met edgy twist. Ze zijn zijn niet alleen stijlvol maar ook super comfortabel dankzij de platform zool. Bovendien zorgt de dikke zool ook voor wat extra centimetertjes lengte zonder dat je (pijnlijke) hakken aan moet. 

De chuncky loafer kan je op enorm veel manieren stylen. Ga bijvoorbeeld voor een preppy look met een kort rokje, een bloesje en witte kousjes of draag ze eerder casual met een mom jeans en oversized blazer. 

Chunky loafer: Selected by la.ra.

Fluffy slippers

Sinds 2020 is loungewear bijzonder populair en daar mag een comfortabel paar slippers niet bij ontbreken. In de lente en zomer zagen we ze al vaak voorbij komen, maar nu het wat kouder wordt zijn de fluffy slippers niet meer weg te denken. Niet alleen in de voering zien we dit seizoen nepbont terug, maar ook langs de buitenkant zijn onze pantoffels dit seizoen super zacht. Draag ze thuis of loop er stijlvol de deur mee uit! Geloof ons, deze pluizige schoenen trek je liefst van al nooit meer uit!

Fluffy pantoffel: Selected by la.ra. | Fluffy pantoffel met gespen: Selected by la.ra. | Pantoffel met warme binnenvoering: Polo Ralph Lauren

Grove zolen

Waar we dit seizoen niet meer naast kunnen kijken zijn schoenen met extra grove zolen. We zien ze o.a. terug in de populaire chelsea boots, sneakers en lange laarzen maar ook bij biker boots mag de zool dit jaar echt opvallen. Wees niet bang om all out te gaan… The chunkier, the better!

De boots van Dr. Martens zijn door hun opvallende zolen momenteel trendier dan ooit. Maar ook Tamaris en Selected by la.ra. hebben heel wat leuke modellen met grove zolen. Je combineert ze met wat vrouwelijkere items zoals een zijden top of wijde broek, een jurk of een rokje voor een echte it-girl look.

Biker boots: Dr. Martens | Veterbottines: Tamaris | Enkellaars: Claudia ghizzani

Teddy

Comfort is key in 2021 en daarom zouden we liefst van al van kop tot teen in teddy gekleed zijn. Dit najaar zou het zomaar eens mogelijk zijn want de zachte teddy trend vinden we niet alleen meer in jassen en truien terug maar eindelijk ook in onze schoenen! Yay! We zien deze donzige stof terug in heel wat pantoffels deze winter maar ook in sneakers en laarzen. Hebben jouw schoenen al een grote aaibaarheidsfactor? De toppers hieronder in ieder geval wel!

Sneakers met teddy buitenkant: La Strada

Schoenen met juwelen

Na anderhalf jaar alleen maar thuis te zitten mogen we onze schoenen weer aan de buitenwereld laten zien. En daarom mogen ze er dit najaar nog feestelijker uitzien met glitters en andere leuke extraatjes zoals kettingen, gespen en juwelen. Deze trend geeft elke basic outfit een extra finishing touch.

Laarzen met gouden accenten: Selected by la.ra. | Knielange laars: C’M PARIS

Kniehoge laarzen

Een laatste trend die we dit najaar vaak zullen zien zijn kniehoge laarzen. Ze kunnen niet hoog genoeg zijn en komen in allerlei uitvoeringen. Van heel klassiek in donkerbruin tot super stoer in zwart leder met grove platform zolen, met hak of zonder hak, mooi aangesloten of eerder bulky. Zolang ze maar tot aan (of net over) je knie komen zit je goed!

Je combineert ze makkelijk met een skinny jeans en een cosy sweater of net met je favoriete herfstjurk en een mooie gebreide trui.

Lange knielaars in off white: Selected by la.ra. | Knielange laars: C’M PARIS | Lange knielaars in zwart: Selected by la.ra.

Weet je na het lezen van deze blogpost nog steeds niet welke trend op jouw lijf geschreven staat? In de winkels van Berca.be helpen we je met veel plezier bij het kiezen van trendy schoenen die écht bij je passen! Onze medewerkers zijn gepassioneerd door schoenen en volgen de laatste nieuwe trends (letterlijk) op de voet!

Onze collectie voor dames, heren en kids wordt steeds met veel passie en smaak gekozen. Bij Berca.be vind je dan ook betaalbare en kwaliteitsvolle merken voor het hele gezin. Sommige merken, zoals Timberland of Dr. martens bijvoorbeeld, hebben collecties voor het hele gezin. Extra leuk om met de hele familie matching schoenen te dragen!

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwe trends, onze collecties en leuke acties? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief! Ook op onze social media kanalen kan je ons volgen (FacebookInstagram en Pinterest).