1

Dit zijn dé 7 sneakertrends die we deze zomer overal zullen zien.

De winter loopt (eindelijk!) op zijn einde en onze laarzen en dikke jassen maken stilaan plaats voor sneakers en fleurige jurkjes! Er zijn ontzettend veel nieuwe schoenentrends gespot, en vele daarvan hebben -hoe kan het ook anders- te maken met sneakers.

Kleurenexplosie

Vind je in jouw kleerkast alle kleuren van de regenboog terug, dan word je van deze trend vast erg gelukkig! Felle, optimistische kleuren zijn namelijk dé trend voor deze zomer, en dat is in de sneakerwereld niet anders. Bubblegum roze, gewaagd groen en fel oranje zijn slechts enkele ingrediënten die deze zomer voor een flinke dosispositive vibes zorgen.

Zowel opvallende colorblock sneakers als sneakers met kleurrijke details zullen we dit seizoen vaak terugzien. Schoenenmerken waarbij we veel kleurrijke sneakers terugvinden zijn o.a. Diadora, Vans en Nike. Ook bij Selected by LA.RA., ons eigen merk, vind je dit seizoen heel wat betaalbare kleurrijke sneakers terug.

Minimalistisch wit / tijdloos wit

Hou je eerder van neutralere tinten en minimalistische outfits, dan kan je opgelucht ademhalen, want de witte sneaker mag ook dit seizoen niet ontbreken in jouw kast. Deze trend gaat al enkele seizoenen mee maar blijft een echte must-have die je eenvoudig mixt en matcht met verschillende uiteenlopende looks. Draag ze bij een casual outfit om je look een frisse uitstraling te geven, of combineer ze net met een chique jumpsuit voor een sportieve twist. De mogelijkheden zijn eindeloos met witte sneakers.

In de collecties van onder andere Nike en Adidas vinden we dit seizoen heel wat minimalistische sneakers voor zowel dames, heren als kids. Verschillende modellenhebben we zelf voor het hele gezin, ideaal als je je

High top sneakers

Deze sneakertrend maakt ongetwijfeld de grootste comeback dit jaar. De high top sneaker is geïnspireerd op de fashiontrends uit de jaren 80 en 90 maar is nu helemaal terug van weggeweest. Naast een optimaal loop- en draagcomfort zien deze sneakers er ook ongelofelijk stoer uit. Je draagt ze met een toffe jeans, een comfy jogging of net een zwierige jurk. Mogelijkheden genoeg. We're in love met deze retro sneakertrend!

Bij de merken Diadora, Poelman en Selected by LA.RA. vind je dit seizoen toffe high top sneakers terug. Ook Adidas, Nike en Puma hebben tal van leuke hoge sneakers voor het hele gezin.

Zachte pastels

Mag het wat meer zijn dan een basic witte sneaker en hou je eerder van zachte kleurencombinaties, dan gaat je hart ongetwijfeld sneller slaan van sneakers met pastelkleuren. Wij zijn al jaren fan van deze zachte sorbet kleuren zoals muntgroen, lila en pastel geel en deze zomer breken ze helemaal door. Sneakers met pastelkleurige accenten zien er niet alleen super girly uit, ze geven je outfit ook een zomerse touch! Bovendien kan je ze heel eenvoudig combineren bij zowat elke outfit.

In onze eigen Selected by LA.RA. collectie vind je dit seizoen veel toffe damessneakers met pastelkleuren tegen betaalbare prijzen. Voor kids zien we bij de merken Skechers en Sprox heel wat pastelkleurige modelletjes.

Duurzame sneakers

Trendy schoenen met aandacht voor de planeet, we kunnen het alleen maar toejuichen! Wil je jouw voetafdruk op onze planeet verkleinen, kies dit seizoen dan een duurzaam paar sneakers. Dat is niet langer alleen maar een milieubewuste keuze, maar ook steeds meer een stijlvolle keuze. Heel wat merken proberen hun steentje bij te dragen en gebruiken namelijk gerecycleerde materialen (zoals biologisch katoen, fairtrade rubber of plantaardig leer) voor de productie van hun nieuwe collecties. We zien deze trend ook niet meteen verdwijnen, want zo goed als elk merk probeert voortaan zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door duurzame modellen aan te bieden. 

Naast een milieubewuste keuze van de materialen zelf, komen heel wat merken met duurzame initiatieven. Het merk Faguo plant bijvoorbeeld een boom voor ieder verkocht paar schoenen ter compensatie van hun CO2 uitstoot.

Plateauzolen

Enkele cm's de hoogte in zonder het dragen van pijnlijke hakken? Yes please! Laarzen met dikke zolen waren deze winter al immens populair, en ook deze zomer zijn de plateauzolen nog super trendy. Meer zelf, hoe hoger, hoe beter! In onze Selected by LA.RA. collectie vinden we heel wat plateauzolen terug. Ook het iconische model van Converse zien we weer vaker.

Sock it up! 

De laatste sneaker trend heeft niet zozeer te maken met de sneakers zelf, maar eerder met de manier hoe je ze combineert. Afgelopen jaren mochten je kousen ab-so-luut niet zichtbaar zijn wanneer je sneakers droeg, nu pronk je er maar beter mee want ze mogen terug gezien worden! Match de kleur van je kousen met de kleur van je sneakers, combineer je kleurrijke sokjes met een eenvoudige witte sneaker of ga all the way en kies voor de geweldige glitter kousjes van Pieces! De mogelijkheden zijn eindeloos!

Weet je na het lezen van deze blogpost nog steeds niet welke trend op jouw lijf geschreven staat? In onze Berca.be winkels helpen we je met veel plezier bij het kiezen van trendy schoenen die écht bij je passen! Onze medewerkers zijn gepassioneerd door schoenen en volgen de laatste nieuwe trends (letterlijk) op de voet!

 

Onze collectie voor damesheren en kids wordt steeds met veel passie en smaak gekozen. Bij Berca.be vind je dan ook betaalbare en kwaliteitsvolle merken voor het hele gezin. Sommige merken, zoals AdidasNike of Vans hebben collecties voor het hele gezin. Extra leuk om met de hele familie matching schoenen te dragen!

 

 

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwe trends, onze collecties en leuke acties? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief! Ook op onze social media kanalen kan je ons volgen (FacebookInstagram en Pinterest).

Ontdek de volledige nieuwe collectie sneakers!