1

9 sneaker trends waar je in 2023 niet meer naast kan kijken

Bijna iedereen heeft altijd wel een paar sneakers in zijn kast staan, maar hoe tijdloos deze schoen ook is, hij is enorm onderhevig aan trends. Benieuwd welke sneakers in 2023 populair zullen zijn? Wij lijsten de belangrijkste sneaker trends hieronder voor je op!

Runners

Runners ofwel trekking sneakers zijn helemaal trendy! Deze trend zagen we al even bij celebs zoals Emily Ratajkowski en Bella Hadid, maar is ondertussen ook in Vlaanderen niet meer weg te denken. Naast hun stoere uitstraling zitten ze ook heerlijk comfortabel. Ideaal om na het werk nog een fikse wandeling te maken.

Felle kleuren

Sneakers in felle kleuren zijn ook deze zomer enorm populair. Barbie roze, fel oranje, of kobalt blauw,...  welke kleur je kiest maakt eigenlijk niet zoveel uit, als je sneaker maar lekker opvallend is. We zien zowel sneakers in 1 kleur als multi-color sneakers waar de kleuren colorblocken. 


Is deze trend iets te veel van het goede? Ga dan voor een sneaker met enkele kleuraccenten. Een knipoog naar deze trend is vaak al voldoende om je outfit een kleurrijke toets te geven.




Minimalistische sneakers

Hoewel kleurrijke sneakers en accentjes razend populair zijn deze zomer, zijn ook minimalistische modellen in sobere kleuren nog steeds enorm hip. Denk aan basic kleuren zoals wit, beige of zwart. Het strakke design van de sneakers is typerend voor deze trend. Daarnaast zijn ze super makkelijk om te combineren aangezien ze onder elke outfit passen en voor elke gelegenheid gedragen kunnen worden. Heb je dus nog een paar witte sneakers in je kast, dan kan je ze dit jaar perfect nog een zomer dragen.

Metallic accenten

Deze trend zien we niet alleen in sneakers, maar ook in sandalen, pumps, handtassen etc. Metallic accenten op je sneakers maken deze zomer je schoenen helemaal af! Zowel felle kleurtjes zoals fuchsia of groen als goud en zilver zien we heel vaak voorbijkomen. In ons eigen merk Selected by La.ra. vind je heel veel sneakers met metallic accentjes.

Pastelkleuren

Ook pastelkleurige sneakers blijven hot dit seizoen. Lichtblauw, baby roze, pastel geel, munt groen,... de combinaties zijn eindeloos. In onze collectie hebben we heel wat sneakers die de verschillende kleuren combineren maar ook enkele modellen in een effen pastelkleurtje.

Duurzame sneakers

Steeds meer mensen worden zich bewust van de impact dat hun kleding en schoenen heeft op het milieu. Daarom zijn ze steeds vaker op zoek naar milieuvriendelijke opties. Duurzame sneakers zijn dan ook enorm geliefd door heel wat mensen en deze trend is here to stay. 


Duurzaamheid is ook bij de kleding- en schoenenmerken zelf van groot belang geworden. Verschillende merken kiezen ervoor om schoenen te maken uit gerecycleerde materialen of materialen die minder milieubelastend zijn. Tegenwoordig vind je bij elk merk duurzame modellen terug.




Platform sneakers

Een trend die nog steeds super populair is zijn de platform sneakers. Deze sneakers hebben een dikkere zool waardoor je meteen enkele cm’s groter lijkt zonder pijnlijke hakken aan te moeten. Bovendien zijn ze ook bijzonder comfortabel.


Zowel bij Puma, Lacoste, Super Cracks als ons eigen dames merk Selected by La.ra. vind je heel wat toffe sneakers met een dikke zool terug.

Retro sneakers

Al generaties lang zijn sneakers een must-have in je schoenenkast, en dat is veel beroemdheden niet ontgaan. Retro sneakers werden opnieuw van onder het stof gehaald en zijn niet meer weg te denken in de streetstyle looks van veel celebrities. En ook wij zijn er als een blok voor gevallen. De populairste modellen uit de jaren 90 van merken als Reebok, Adidas, Nike en Converse hebben onze harten opnieuw veroverd.

Hoge sneakers

De high top sneaker is terug van weggeweest. Vorige zomer zag je deze soort sneakers al regelmatig, maar nu zijn zij écht doorgebroken. Ze zijn niet alleen trendy maar bieden ook optimale steun aan je voeten en hielen. Perfect voor wanneer je een hele dag moet lopen of rechtstaan. Bij o.a. de merken Diadora, Vans, Adidas en ons eigen merk Selected by La.ra. vind je een ruim aanbod hoge sneakers terug dit seizoen.

Weet je na het lezen van deze blogpost nog steeds niet welke sneaker trend op jouw lijf geschreven staat? In onze Berca.be winkels helpen we je met veel plezier bij het kiezen van trendy sneakers die écht bij je passen! Onze medewerkers zijn gepassioneerd door schoenen en volgen de laatste nieuwe trends (letterlijk) op de voet!

Onze collectie voor dames, heren en kids wordt steeds met veel passie en smaak gekozen. Bij Berca.be vind je dan ook betaalbare en kwaliteitsvolle merken voor het hele gezin. Sommige merken, zoals Adidas, Nike of Vans hebben collecties voor het hele gezin. Extra leuk om met de hele familie matching sneakers te dragen!

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwe trends, onze collecties en leuke acties? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief! Ook op onze social media kanalen kan je ons volgen (Facebook, Instagram en Pinterest) of op onze website.

Ontdek alle sneakers