1

Trend alert! Dit zijn dé schoenen- en kledingtrends voor 2024/2025

Het nieuwe modeseizoen staat voor de deur, en dat betekent maar één ding: tijd om je kledingkast een upgrade te geven!

Zowel op het gebied van schoenen als kledij zijn er opnieuw heel wat trends waar je niet meer naast kan kijken komend seizoen. Van diepe tinten zoals burgundy en opvallend rood tot klassieke stijlen zoals loafers en riemschoentjes, dit jaar draait alles om een balans tussen elegantie en speelsheid. Of je nu een fan bent van gedurfde prints zoals luipaard of de voorkeur geeft aan een stijlvolle office wardrobe, deze trends zorgen ervoor dat je met een frisse, zelfverzekerde look de deur uit stapt. In deze blog ontdek je welke stijlen jouw garderobe zullen veroveren.

Burgundy

Als er één kleur is die je dit seizoen overal zal zien, dan is het wel burgundy. Deze diepe, wijnrode tint geeft je outfit net dat beetje extra, zonder schreeuwerig zijn. Het mooie aan burgundy? Het is een veelzijdige kleur die zowel stoer als chic kan zijn. Combineer bordeaux sneakers van Pepe Jeans met een jeans voor een casual look, of ga voor de elegante mocassins van Tamaris als je een meer verfijnde uitstraling wilt. Hoe je het ook draagt, met burgundy zit je altijd goed!

Rood

Rood is echt de knalkleur van het seizoen. Het is krachtig, opvallend en brengt een flinke dosis energie in je outfit. Of je nu voor een full-on statement gaat of slechts enkele subtiele accenten toevoegt aan je outfit, deze kleur zorgt altijd voor een wow-effect. Denk aan felrode details in je accessoires, zoals een muts of een sjaal, maar ook compleet rode items zoals een paar rode hakken of een rode trui. Rood straalt zelfvertrouwen uit en past perfect bij elke gelegenheid, zowel casual als chique.

In onze collectie vind je supertrendy rode slingback hakken van Selected by La.ra. die perfect zijn voor een avondje uit maar ook heel leuk staan onder een wijde jeans. Voor kids zijn er de rode sneakers van Arthur's Choice, ideaal om een speelse twist te geven aan hun look. Natuurlijk hebben we ook rode kledingstukken in onze collectie die helemaal mee zijn met de laatste trends. Zowel burgundy als rood zijn mooi te combineren met leopard.

 

Gumsole

De gumsole trend brengt ons helemaal terug naar de retro vibes van vroeger, denk maar aan de iconische modellen van Adidas met hun kenmerkende rubberen zool. Deze zolen zien er niet alleen casual en sportief uit, maar geven ook een vintage look aan de schoen. De combinatie van comfort en stijl maakt de gumsole perfect om dagelijks te dragen, zonder in te boeten op flair. Met de gumsole voeg je moeiteloos een vleugje nostalgie toe aan je outfit! In onze collectie vind je trendy modellen van Selected by La.ra., S.Oliver, Scotch & Soda, Poelman en La Strada.

Leopard

Luipaardprint is terug en sterker dan ooit! Dit seizoen mag je gerust wat wilder gaan met deze tijdloze trend. Of je nu kiest voor een subtiel detail of volledig uitpakt met een head-to-toe leopard look, deze print zorgt altijd voor een krachtige en edgy uitstraling. Van pumps tot mocassins, sneakers en zelfs accessoires zoals sjaals en tasjes…  je kan je van kop tot teen hullen in deze gedurfde print. 

Wat zo fijn is aan luipaard? Het is verrassend veelzijdig! Combineer het met neutrale kleuren zoals zwart, beige of wit om de print echt te laten spreken. Wil je een extra modieuze twist? Durf dan te spelen met rijke tinten zoals bordeaux of donkergroen. Deze kleuren versterken het speelse karakter van luipaard en brengen een chic contrast in je outfit. Of het nu casual is met sneakers of wat eleganter met pumps, luipaardprint blijft een must-have voor wie graag een fashion statement maakt!

Olijfgroen

Naast rood en bordeaux is olijfgroen ook absoluut een trendkleur dit seizoen. Deze veelzijdige kleur straalt rust en stijl uit, en is perfect om te dragen in de herfst en winter. Of je nu kiest voor een paar stoere sneakers van Tamaris, elegante hoge laarzen van Poelman, of voor de heren de coole sneakers van Bjorn Borg en Skechers – olijfgroen past in elke look. En wil je het extra comfortabel houden? Dan zijn de zachte pantoffels van Birkenstock ideaal voor thuis.

Olijfgroen is bovendien super makkelijk te combineren. Ga voor een natuurlijke look door het te dragen met andere aardetinten zoals bruin, beige of camel. Wil je een wat frissere uitstraling? Combineer olijfgroen dan met zachte pasteltinten zoals lichtroze of crème. Voor een stoerdere look kun je olijfgroen ook mixen met zwart of donkergrijs.

Mary Jane’s

Mary Janes zijn terug van weggeweest en dit seizoen helemaal onmisbaar in je kast! Deze modieuze schoenen met hun iconische bandjes stralen eenvoud en elegantie uit, perfect voor elke fashionista die houdt van een tijdloze look. Kies voor een klassiek model met een hak of juist voor een paar platte riemschoentjes, perfect voor een comfortabele, maar stijlvolle look die je de hele dag door kunt dragen. De kracht van Mary Janes ligt in hun veelzijdigheid: ze passen moeiteloos bij zowel een casual jeans als een chique jurk. Eén ding is zeker: met Mary Janes voeg je een vleugje nostalgie toe aan je garderobe, maar altijd met een eigentijdse flair!

Office siren

De "Office Siren" trend zet klassieke werkkleding weer helemaal in de schijnwerpers. Denk aan perfect getailleerde blazers, stijlvolle co-ord sets en losse broeken die zowel comfortabel als chic zijn. Het draait om een verfijnde balans tussen professionaliteit en persoonlijke stijl. Deze look is ideaal voor vrouwen die krachtig en zelfverzekerd willen overkomen, zonder aan vrouwelijkheid in te boeten. Combineer een strakke blazer met een losvallende broek en elegante hakken voor een moderne, maar tijdloze outfit. Of ga voor een co-ord set om direct on-point te zijn zonder extra moeite. In onze collectie vind je heel wat toffe items van Vila, Only en Selected by La.ra. die perfect passen binnen deze trend.

Puntneuzen

Puntneuzen maken een comeback dit seizoen. Deze elegante vorm heeft een verfijnde uitstraling, ideaal voor wie een beetje extra flair aan zijn look wil toevoegen. Of je nu gaat voor een chique pump of een trendy flat, de puntneus voegt net dat beetje extra toe. In onze Selected by La.ra. collectie vind je diverse stijlvolle schoenen met puntneuzen die perfect passen bij zowel casual als zakelijke outfits.

Made for stomping

Stomping boots zijn dit seizoen dé must-have voor wie houdt van een stoerdere, edgy look. Deze robuuste laarzen zijn niet alleen praktisch, maar voegen ook meteen een dosis attitude toe aan je outfit. Denk aan stevige zolen, chunky modellen en een comfortabele pasvorm. Perfect te combineren met een oversized jas of een leren jasje voor die ultieme urban vibe. In onze collectie vind je stoere stomping boots van merken zoals Mustang en Selected by La.ra. ideaal voor het najaar!

Saddle style

Saddle boots zijn helemaal terug van weggeweest! Deze laarzen met hun kenmerkende lage hak en slanke schacht ademen een stijlvolle western-vibe uit en passen perfect bij de huidige modetrends. Of je ze nu draagt onder een rok of combineert met een jeans, saddle boots zorgen voor een moeiteloos chique uitstraling. De aardse tinten en tijdloze designs maken ze bovendien ontzettend veelzijdig. In onze collectie hebben we prachtige modellen van Selected by La.ra en Remonte die zeker niet mogen ontbreken in je garderobe dit seizoen!

Lady like

Deze trend brengt dit seizoen een vleugje verfijning en elegantie terug in de mode. Denk aan meer vrouwelijke silhouetten, minder oversized en vooral veel aandacht voor details. De stijl draait om het benadrukken van je figuur met getailleerde jurken, blazers en rokken die mooi aansluiten. Zachte stoffen zoals zijde en satijn geven je look een luxe touch, terwijl strikjes, ruches en delicate knoopjes zorgen voor dat extra beetje verfijning. Combineer met elegante schoenen zoals pumps of loafers voor een echt vrouwelijke uitstraling. Onze collectie van Tamaris en Selected by La.ra. biedt tal van opties voor de perfecte ladylike look!

Colorful burst

Kleur speelt dit seizoen een verrassend grote rol, vooral als het gaat om sneakers. Terwijl je in de herfst vaak de typische aardetinten en donkere kleuren verwacht, zien we nu juist veel meer levendige, speelse kleuren terugkomen. Denk aan opvallende combinaties van felroze, kobaltblauw, zonnig geel en zelfs neonkleuren. Kleurrijke sneakers zijn een perfecte manier om je outfit op te fleuren, zelfs op de grauwste dagen. Ze passen niet alleen bij casual looks, maar kunnen ook een leuke twist geven aan een meer klassieke outfit. Onze Poelman, Posh by Poelman, Pepe Jeans en Tamaris collectie bevat enkele van de meest trendy modellen om je schoenenrek een flinke dosis kleur te geven!

Cowboy boots

Cowboylaarzen keren keer op keer terug en dit seizoen is geen uitzondering. Of je nu gaat voor een enkellaarsje in leder of net in gewaagde metallic kleuren, ze geven je outfit direct een stoere, nonchalante twist. Combineer ze met een toffe jurk voor een leuk contrast of draag ze onder een jeans voor een casual, maar stijlvolle outfit. In onze collectie van Sun & Shadow, DWRS en Tamaris vind je de mooiste cowboylaarzen voor een unieke look.

Platform loafers

Platform loafers zijn helemaal on trend dit seizoen en combineren moeiteloos stijl met comfort. Of je nu gaat voor een paar met hak of een platte variant, platform loafers geven je look een modieuze en stevige basis. Ze passen perfect bij zowel een casual outfit als een meer zakelijke look. De dikkere zool zorgt voor een moderne twist aan de klassieke mocassin. In onze collectie van Marco Tozzi, Tamaris, en Pitillos vind je verschillende stijlen die jouw outfit net dat beetje extra flair geven. De ideale schoenen om stijlvol én comfortabel de dag door te komen!

Cognac chic

Nog een trendkleur deze winter is cognac. Deze rijke, aardse tint straalt luxe en elegantie uit en past perfect bij zowel casual als meer geklede looks. Of je nu kiest voor een paar prachtige cognackleurige laarzen van Poelman of een stijlvolle tas in deze tint, het geeft je outfit meteen een chique uitstraling. Cognac is ook enorm veelzijdig en combineert prachtig met andere neutrale tinten zoals beige, crème, en zwart. Een must-have kleur die tijdloos én trendy is!

Vierkante neuzen

Vierkante neuzen zijn weer helemaal terug in! Deze trend is niet alleen gedurfd, maar ook verrassend elegant. Pumps met vierkante neuzen, zoals die van Selected by La.ra, zorgen voor een strakke, minimalistische look. Ze bieden een subtiele knipoog naar de mode van vroeger, maar met een frisse, eigentijdse vibe. Ideaal voor wie houdt van een unieke en modieuze uitstraling! 

 

Bij Berca.be ontdek je een ruim aanbod aan stijlvolle én comfortabele schoenen voor dames, heren en kinderen. Elke collectie wordt met passie en oog voor detail uitgekozen, waarbij we niet alleen letten op de nieuwste trends, maar ook op kwaliteit en comfort. Je vindt voor elke gelegenheid een passend paar schoenen en dat tegen een betaalbare prijs. Bezoek een van onze 9 winkels in België voor een uitgebreid assortiment schoenen en kledij met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, of shop eenvoudig online op www.berca.be. 

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste collecties en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram om niets te missen!