1

Spiderman

Filter

Spider-Man

Het verhaal van Spider-Man begint met een jonge middelbare scholier genaamd Peter Parker. Tijdens een experiment wordt hij gebeten door een radioactieve spin. Deze beet geeft de student ongelooflijke krachten en vaardigheden. Peter wordt zich bewust van zijn nieuwe sterke punten. Hij besluit ze te gebruiken om misdaad te bestrijden en onschuldigen te beschermen. Om zijn identiteit geheim te houden, kleedt hij zich in een blauw en rood pak.

Peter Parker is niet alleen een superheld, maar ook een briljante wetenschapper. Hij vindt een canvasprojectie-apparaat uit waarmee hij van het ene gebouw naar het andere kan slingeren en tegen criminelen kan vechten. Hij gebruikt zijn kennis ook om een verscheidenheid aan gadgets te maken die hem ondersteunen in zijn missie.

Spider-Man is het product van de samengewerkte inspanningen van Stan Lee, de legendarische schrijver en mede-oprichter van Marvel Comics, en Steve Ditko, een talentvolle striptekenaar. Samen brachten ze voor het eerst Spider-Man tot leven in Augustus 1962, in de stripreeks Amazing Fantasy #15.