1

Havaianas

Origineel uit Brazilië sinds 1962

Al sinds 1962 verspreidt Havaianas het Braziliaanse levensgevoel over de hele wereld met zijn slippers met de iconische rubberen zolen en de heldere, kleurrijke, zomerse designs.

Met meer dan 250 miljoen verkochte paren per jaar in meer dan 100 landen is Havaianas synoniem geworden voor moderne teenslippers, waardoor het zijn product zich niet alleen heeft geconsolideerd als een must-have voor gewone strandgangers maar ook voor de echte trendsetters. Van de straten van Brazilië tot in de zalen van het beroemdste museum voor hedendaagse kunst in New York, een waar mondiaal icoon.

Er is een nieuwe ster geboren (1962)

De eerste Havaianas zagen in 1962 in Brazilië het levenslicht en waren geïnspireerd op de Zori-sandaal: een traditionele Japanse sandaal met stoffen bandjes en geweven rijststrozolen. Havaianas heeft het rijststro vervangen door rubber, het ontwerp gemoderniseerd en de rest is geschiedenis! Dit verklaart het rijstkorrelpatroon van de Havaianas-zolen, een van de vele designelementen die Havaianas zo uniek maken.

En waar komt de naam “Havaianas” vandaan? Nou, het is Portugees voor 'Hawaiianen'. Deze naam werd gekozen om de tropische en bekoorlijke vakantiebestemming met haar eindeloze zomer-vibes te eren.