1

Dit zijn dé schoenentrends voor herfst en winter 23/24

De bladeren beginnen te vallen, de temperaturen zakken en de gezelligheid van de herfst en winter staan voor de deur. Dit betekent niet alleen dat het tijd is om je warme truien en jassen uit de kast te halen, maar ook om je schoenen naar een hoger niveau

Aaibare, knuffelbare materialen

Omdat van thuis uit werken steeds meer de norm wordt, willen we ons op kantoor net zo comfortabel voelen als thuis. Daarom zijn zachte materialen zoals teddy, wol, (nep)bont en suède een grote hit dit seizoen. Deze materialen brengen een warm en gezellig gevoel met zich mee, waardoor je je schoenen net zo graag aantrekt als je favoriete pantoffels. En het stopt niet bij een zachte binnenvoering, want ook de buitenkant van je schoenen is dit seizoen extra zacht! Dit kan zeer opvallend zijn met grote stukken teddy of (nep)bont maar ook heel subtiel met een fluwelen strikje of veters. 

 

In onze Selected by La.ra. collectie vind je alvast heel wat schoenen met zachte materialen terug. Ook de merken Tamaris, Buffalo en Mustang hebben enkele trendy laarsjes met teddy, (nep)bont en andere zachte stofjes.

Hoge laarzen

Hoge laarzen zijn bijna altijd in de mode voor de herfst en winter, maar dit jaar zijn het vooral de slouchy laarzen die de show stelen. Dit zijn lange laarzen waarvan de schacht een beetje afzakt en om je been ‘slobbert’. Het geeft de doorsnee lange laars een stoere twist maar het oogt tegelijkertijd ook heel casual. Je draagt deze laarzen tijdens de winter met een minirok of onder een kort kleedje. Je vindt o.a. bij ons eigen merk Selected by La.ra. heel wat trendy slouchy laarzen terug.

Kleurrijke sneakers

Wie zegt dat herfst- en winteroutfits saai moeten zijn? Kleurrijke sneakers brengen een speelse en levendige uitstraling in je look, zelfs op de somberste dagen. Sneakers met slechts enkele kleurrijke details fleuren je look al op!

Sneakers met opvallende kleuren voor dames vind je o.a. terug bij Posh by Poelman en DWRS. Heren vinden ongetwijfeld een kleurrijke sneaker bij Puma of DC.

Mocassins en loafers

Mocassins en loafers zijn niet langer alleen voor casual gelegenheden. Deze schoenen zijn al even terug in het modebeeld, zowel met fijne zolen voor een elegante look als met grove zolen voor een stoerdere uitstraling. Opvallend dit najaar zijn de mocassins met een hak die zorgen voor een klassieke of net stoere uitstraling.

Je draagt mocassins onder je favoriete jeans of net onder een rokje of jurkje. In de winter kan je er ook perfect een kousje of panty in dragen om net iets warmer te zijn.

Platforms

De platform zolen zijn al enkele seizoenen enorm populair, en ook dit seizoen mag je ze nog dragen! Denk aan de tijdloze laarzen van Dr. Martens met dikke zolen. Ook chelsea boots, enkellaarsjes met een hak en platform sneakers zijn nog steeds bijzonder populair! Tamaris heeft zoals elk jaar opnieuw een bijzonder leuke collectie enkellaarsjes met dikke zolen en uiteraard vind je ook heel wat trendy modellen by Selected by La.ra. terug.

Ready to disco

Durf dit seizoen te schitteren met een beetje glitter en glamour in je schoenen! Metallics, pailletten en glitter zijn dit seizoen helemaal in. Of je nu de dansvloer op gaat of gewoon een beetje glamour aan je dagelijkse look wilt toevoegen, deze schoenen zijn de perfecte keuze voor een opvallende stijl.

Bij de merken DWRS en CKS vind je toffe metalic sneakers. Mag het iets gewaagder? Dan zijn de metallic laarzen van Selected by La.ra. en Mexx in goud of zilver misschien iets voor jou!

Retro sneakers

Het najaar staat ook in teken van nostalgie met retro sneakers van merken zoals Diadora, Adidas, Gola, Gant en vele andere sportmerken. Kenmerkend voor deze sneakers is hun sombere uiterlijk: ze zijn ingetogen en simpel. Ze bevatten weinig kleur en hebben een eenvoudig model met een dunne zool. Deze schoenen brengen een vleugje vintage in je outfit en zijn niet alleen stijlvol maar ook super comfortabel.

Sock sneakers

Sock sneakers zijn een innovatieve en trendy keuze. Deze sneakers hebben een soksluiting voor extra comfort en een eigentijdse uitstraling. Met deze sneakers van La Strada ben je niet alleen comfortabel maar ook nog eens super trendy.

Western boots

Haal je innerlijke cowboy of cowgirl naar boven met western boots. Deze laarzen zijn geïnspireerd op het wilde westen en onderscheiden zich van andere laarzen door hun opvallende details: prachtig stikwerk, metalen accenten, een karakteristieke puntige neus en stoere gespen. Western boots draag je met een rok of (maxi) jurkje voor een boho-chique uitstraling, maar ze passen ook heel mooi onder een flared jeans.

Wanderlust

Deze stijl is perfect voor avontuurlijke zielen die van reizen houden, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe plekken ontdekken. In deze stijl komen elementen van folklore terug, maar we zien ook patchwork en dierenprints. Kortom: schoenen met een avontuurlijk kantje!

Schoenen met puntneus

Schoenen met een puntneus zijn elegant en verfijnd. Ze geven je look een chique uitstraling en zijn een geweldige keuze voor formele gelegenheden. Vooral bij pumps vind je deze trend vaak terug.

Comfortabele huisschoenen

Thuiswerken betekent niet dat je stijl opgeofferd moet worden. Kies daarom voor comfortabele, modieuze pantoffels, zoals die van Birkenstock, om je thuis outfit naar een hoger niveau te tillen. Ook de warme laarsjes zoals deze van Esprit zijn perfect om thuis te dragen.

Into the dark

De "into the dark" trend is enorm populair bij zowel dames- als herenschoenen. Donkere en zelf glanzende geklede schoenen zijn de perfecte keuze voor een avondje uit. In ons eigen herenmerk Atelier Julien vind je heel wat geklede schoenen terug die perfect zijn voor elke formele gelegenheid. Dames kunnen dan weer bij Liu Jo terecht voor een geklede pump, by Super Cracks voor een toffe enkellaarsjes en bij Pitillos voor veterschoenen in deze trend.

Mary Janes schoenen

Een laatste trend die we deze winter massaal veel gaan zien, zijn de klassieke Mary Jane schoenen. Het zijn ballerina’s met een bandje en al dan niet een hakje. Celebrities zoals Gigi Hadid en Alexa Chung zijn alvast helemaal obsessed met deze trend. Je draagt ze preppy met een paar witte kousjes maar ook met een wijde jeans en toffe blouse ben je helemaal in style. Bij Tamaris en Selected by La.ra. vind je ongetwijfeld het perfecte paar Mary Janes!

Dit herfst/winterseizoen biedt een schat aan schoenentrends om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar comfortabele thuisschoenen, opvallende slouchy laarzen of schoenen met een vleugje glamour, er is voor elk wat wils. Dus, maak je klaar om je schoenengarderobe bij te werken en je persoonlijke stijl te laten stralen tijdens de koudere maanden. Welke trend spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten en ontdek wekelijks onze nieuwe collecties in onze berca.be winkels of online op www.berca.be.