1

Dit zijn de allergrootste fashion trends voor SS24

De dagen worden opnieuw wat langer en de zon laat zich weer wat vaker zien, het is dus hoog tijd om je garderobe een upgrade te geven met de nieuwste modetrends voor de lente en zomer van 2024. Dit seizoen draait alles om frisheid, verfijning en een speel

Perzik

Pantone heeft de kleur perzik verkozen tot dé trendkleur van 2024 en wij begrijpen helemaal waarom! Deze zachte tint voegt een subtiele en verfrissende uitstraling toe aan elke outfit. Van perzikkleurige tops tot accessoires of schoenen met een perzik accent: deze kleur geeft je outfit meteen een zomerse touch.

Volume

Dit seizoen draait alles om volume: the bigger, the better. Van grote pofmouwen tot wijde broeken, rushes en veel laagjes. Het gaat allemaal om het omarmen van grootheid en drama. Laat jezelf opvallen met stukken die volume toevoegen aan je silhouet en een statement maken waar je ook naartoe gaat. Wij zijn alvast grote fan van deze trend!

Wit

Deze tijdloze kleur straalt elegantie en verfijning uit en het is een perfecte keuze op warmere dagen. Van vloeiende witte jurken tot gestructureerde blouses of nette witte sneakers: witte stukken blijven een must-have in je kleerkast deze zomer. En het beste? Wit past werkelijk met elke andere kleur samen waardoor je je witte items eindeloos kan combineren met andere stuks die je reeds in je kleerkast hebt. Geen fan van kleurrijke kledij, geen probleem want ook een witte ton-sur-ton look is deze zomer helemaal in!

Strikjes

Strikjes zijn razend populair. Het is hét perfecte accessoire voor dit seizoen. En wij begrijpen maar al te goed waarom: ze zijn speels, jeugdig en super schattig. Zowel op je kledij als op je schoenen, groot of net minimalistisch; strikjes zijn dé trend van deze zomer.

Lila

Lila is dé kleur die je instant een lentegevoel bezorgt. Het brengt een vleugje zachtheid en vrouwelijkheid met zich mee. Of het nu gaat om een pastel lila jurk of een opvallend lila accessoire, deze tint voegt wat speelsheid toe aan elke outfit. Wil je graag lila items toevoegen in je kast, neem dan zeker eens een kijkje bij Tamaris, Liu Jo en My Jewellery.

Jeans & jeansblauw

Denim is altijd een favoriet geweest van heel wat mode-iconen, en dit seizoen is geen uitzondering. De skinny jeans mag dan wel voorgoed verbannen zijn uit het mode-landschap, aan leuke jeans alternatieven is er in ieder geval geen gebrek. Van klassieke rechte jeansbroeken tot denim jurken en jasjes: denim is in 2024 veelzijdiger dan ooit! Daarnaast is jeansblauw ook een kleur die we deze zomer extra veel zullen tegenkomen, zowel in schoenen als kledij.Bij o.a. Vero Moda en O.n.l.y. vind je deze zomer heel wat leuke jeans kledij terug. Schoenen in jeansblauw vind je bij Skechers, S. Oliver en DWRS.

Rood

Rood is altijd al een krachtige kleur geweest, en dit seizoen is geen uitzondering. We zagen rood op de modeshows bij o.a. Bottega Veneta, Versace, Gucci en Balmain. Als we de catwalks mogen geloven zien we deze zomer alle tinten rood voorbij komen: van opvallend knalrood tot diep bordeaux of zomers kersenrood. Deze kleur voegt een dosis passie en kracht toe aan elke look. Een rode jurk of een rood accessoire zijn dan ook de perfecte manieren om een statement te maken dit seizoen. In onze O.n.l.y. collectie voor dames vind je deze zomer heel wat rode items terug.

Doorschijnende materialen

Je zal er niet naast kunnen kijken, doorschijnende materialen zijn HOT deze zomer! Doorschijnende truien, blouses en zelf broeken geven je deze zomer een ademend gevoel en zijn ideaal om naar het strand te dragen op warme zomerdagen.

Rozen- en bloemenprints

Rozen- en bloemenprints zijn perfect voor de lente en zomer. Deze romantische en delicate prints voegen een vleugje vrouwelijkheid toe aan elke outfit en zijn een tijdloze favoriet voor dit seizoen. Bij Ted Baker vind je heel wat leuke sneakers met bloemenprints. Selected by La.ra. en O.n.l.y. hebben dan weer heel wat toffe kledij in deze fleurige trend.

Metallics & zilver

Metallics en zilver voegen dit jaar een vleugje glamour toe aan je lente en zomer look. Of het nu gaat om een metallic rok, glinsterende accessoires of een zilveren broek, deze tinten voegen een dosis glans toe aan elke outfit. Trek deze trend gerust ook door tot aan je voeten met bijvoorbeeld metallic sandaaltjes of een toffe sneaker met metallic accenten.

Pailletten & glitters

Pailletten & glitters zijn perfect voor het toevoegen van wat extra glamour aan je outfit. Of het nu gaat om een paillettenjurk, topje of rok, deze schitterende details zorgen ervoor dat je opvalt waar je ook gaat. Ook in onze schoenencollectie zien we heel wat glitters en diamantjes terug bij o.a. Tamaris en Liu Jo.

Vlechtwerk

Een laatste trend die we opvallend veel zullen zien is vlechtwerk. Zowel in schoenen als kleding zijn gevlochten materialen niet meer weg te denken. We zien deze trend in zowel neutrale tinten als in felle, zomerse kleurtjes terug.

Lente en zomer 2024 biedt een schat aan fashiontrends om uit te kiezen. Dus, maak je klaar om je kleerkas bij te werken en je persoonlijke stijl te laten stralen! Welke trend spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten en ontdek wekelijks onze nieuwe collecties in onze berca.be winkels of online op www.berca.be.