1

Pokemon

Filter

Pokémon

Pokémon is een merk van games, televisieseries en films uit Japan. Pokémon is in 1995 bedacht door Satoshi Tajiri. Het is een afkorting van het Engelse woord Pocket Monsters (Zakmonsters). Oorspronkelijk werd ontwikkeld als game voor de Game Boy. Dit spel was zo erg populair dat meerdere games ontstonden. In 1997 ontstond ook de eerste animeserie en in 1998 ontstond de eerste film. Nog altijd is Pokémon erg populair in verschillende landen over de hele wereld.

Een Pokémon is fantasiewezen met magische krachten. Er zijn duizenden verschillende Pokémons en er worden nog steeds nieuwe Pokémon bedacht. In de games, films en anime zijn er zogeheten Pokémontrainers. Zij vangen en trainen Pokémon om te doen aan gevechten en wedstrijden. Het trainen van Pokémon is een soort van sport. In de animeserie en films speelt Ash Ketchum met zijn Pokémon Pikachu de hoofdrol. Hij reist door een bepaalde regio, vangt Pokémon, vecht met andere trainers, etc.

Daarnaast zijn er een hoop andere zaken met een Pokémon-thema, zoals een ruilkaartenspel, speelgoed, tijdschriften, etc.